Η μέθοδος της κουρτίνας

Η μέθοδος της κουρτίνας που εφαρμόζεται στα εκτροφεία της Touchstone Snail, πλεονεκτεί σε σχέση με άλλες μεθόδους καθώς επιτρέπει την καλύτερη διαχείριση του σαλιγκαριού αλλά και την διατήρηση της υγιεινής του χώρου. Με την χρήση της μεθόδου αυτής, τα κόπρανα του σαλιγκαριού πέφτουν κάτω και έτσι δεν έρχονται σε επαφή με τα σαλιγκάρια. Επίσης πολύ σημαντικό είναι και το γεγονός ότι εξασφαλίζεται ικανοποιητικός αερισμός που βοηθάει στη μη εξάπλωση ασθενειών.

Η μέθοδος της κουρτίνας δεν επηρεάζει καθόλου τον κύκλο ζωής του σαλιγκαριού. Το σαλιγκάρι δεν έχει την ανάγκη να βρίσκεται σε οριζόντια θέση αλλά μπορεί να κινηθεί, να ζευγαρώσει αλλά και να κοιμηθεί εξίσου άνετα και σε κάθετη ή ανάποδη θέση. Επιπρόσθετα, με την μέθοδο αυτή ο εκτροφέας διευκολύνεται στις καθημερινές επιθεωρήσεις και εργασίες που έχει να διεκπεραιώσει. Είναι σε θέση να μπορεί να ελέγχει ανά πάσα στιγμή όλα τα σαλιγκάρια χωρίς να τα ενοχλεί αλλά και χωρίς να χρειάζεται να σκύψει για να σηκώσει τις παλέτες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, την διασφάλιση μιας καθαρής εικόνα για το στάδιο που βρίσκονται οι γονιμοποιήσεις, οι γέννες, η ανάπτυξη του γόνου και η παραγωγή των σαλιγκαριών. Επίσης, ο εντοπισμός και η απομάκρυνση των νεκρών σαλιγκαριών τα οποία πρέπει να αφαιρούνται σε καθημερινή βάση, ώστε να εξασφαλίζεται ένα υγιεινό και καθαρό εκτροφείο γίνεται με πολύ πιο εύκολο και απλοποιημένο τρόπο. Τέλος, η μέθοδος της κουρτίνας διευκολύνει το μάζεμα και την συγκομιδή των σαλιγκαριών γιατί δεν χρειάζεται να σκύβουμε όπως θα έπρεπε να κάνουμε με την χρήση της παλέτας.

Συμπερασματικά από την εμπειρία μας, αναμφισβήτητα η εκτροφή σαλιγκαριών με την μέθοδο της κουρτίνας έχει ποικίλα πλεονεκτήματα που σχετίζονται με την υγιεινή και την ποιότητα κατά την διάρκεια της διαδικασίας και των εργασιών.

Ακολουθώντας πιστά την τεχνογνωσία της Touchstone Snails μπορείτε από μία έκταση των 1000 τετραγωνικών μέτρων να έχετε αποδώσεις οι οποίες να ξεπερνούν τα 26,000 κιλά.

 

για παραγγελίες στείλτε μας email στο info@touchstonesnail.com